Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Zuurkooltortilla

GBP: ong. 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 250 gram verse zuurkool

  • 150 gram hamblokjes

  • 1 (rode) puntpaprika

  • 5 eieren

  • 100 gram geraspte kaas 30+

  • Peper en zout

  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Gebruik een ovenbestendige koekenpan. Bak hierin de aardappelblokjes en hamblokjes in een klein scheutje zonnebloemolie.

  3. Snijd de puntpaprika door de helft en verwijder de zaadlijst. Snijd vervolgens blokjes van de puntpaprika, ongeveer 1 cm grootte.

  4. Voeg de puntpaprika toe aan de aardappels en hamblokjes.

  5. Neem een grote kom en klop hierin 5 eieren los met peper en zout.

  6. Voeg vervolgens de verse zuurkool en de rest van de gebakken ingrediënten toe aan de eieren.

  7. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn met het ei.

  8. Zet de koekenpan weer terug op het vuur met een scheutje zonnebloemolie.

  9. Doe het tortilla mengsel in de koekenpan en draai het vuur iets lager.

  10. Laat de tortilla ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Zorg dat je de pan af en toe schud zodat het niet vast bakt aan de bodem en randen.

  11. Bestrooi vervolgens de bovenkant rijkelijk met de geraspte kaas en zet de pan in de oven.

  12. Gratineer de kaas ongeveer 10 minuten in de oven of tot goudbruin en krokant.


Eet smakelijk!