Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Zonder schaamte in badkleding en mediterend een
dumping doorstaan

8 april 2019

Zo’n 2 à 3 keer per jaar ga ik samen met mijn man naar de wellness. Een traditie die er enkele jaren geleden in is geslopen, zodra we vakantie hebben gaan we ook een dagje naar de spa. Ik kan het iedereen aanraden maar zoals ieder dagje uit sinds de maagverkleining, voelde ook dit uitje voor mij niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen.

Het begint ‘s ochtends al in de kleedkamer. Ik was mij altijd enorm bewust van mijn figuur, ik wil bijna zeggen ‘omvang’, en ik merkte dat dit nu een stuk minder was. Ik gaf het in een eerder blog over mijn huidige kledingmaat al aan dat ik nu meer opga in de menigte. Heerlijk! Vol zelfvertrouwen is het nog niet maar het gaat zeker de goede kant op. Ik trok nu zonder enige schaamte mijn badkleding aan. Een echt overwinnings momentje.

Wat er vervolgens nog meer in de kleedkamer gebeurd is het achterlaten van je mobiele telefoon. Hup in de kluis ermee. Hoe vaak komt het tegenwoordig nog voor dat we een hele dag zonder telefoon, zonder internet en zonder invloeden van buitenaf doorbrengen? Ik denk bij mij dus enkel die 2 à 3 dagen per jaar in de spa haha. Een dagje offline zorgt voor rust. Je kunt je enkel focussen op jezelf en degene met wie je de dag doorbrengt. Dit zorgt bij ons altijd voor diepgaande gesprekken, grappige onderwerpen en heel veel liefde voor elkaar.

Wij zijn deze keer naar het wellnesscentrum Elysium in Bleiswijk geweest. Omtrent de faciliteiten een echte aanrader. Zo veel verschillende soorten sauna’s, baden, ligbedden en hangmatten. Dit is een van de weinige spa’s waar wij het echt een volle dag (lees: 9 uur) volhouden! Helaas weet ik niet of wij hier vaak terug zullen komen in de toekomst en waarom ga ik jullie vertellen. De eetmogelijkheden vallen vies tegen voor mensen met een maagverkleining. De menukaart is niet bepaald gezond te noemen waardoor je enorm beperkt wordt in je keuzes. Als lunch besloot ik dat een salade de veiligste en meest gezonde keuze was. Het was geen probleem om een kleinere portie te maken, super! Maar de “kleine” Caesar salade was alsnog veel te groot en voordat ik vol zat begon ik al mega buikpijn te krijgen. Een dumping in het openbaar, dat ga je niet menen toch?! Tot op heden had ik deze buikpijnaanvallen alleen nog thuis gehad, waar je je kan nestelen op je eigen bank of in bed kan gaan liggen. Maar dat ging nu niet… Als de klokkenluider van de Notre Dame ben ik naar een ligbedje gestrompeld en snel gaan liggen. De pijn was zo hevig en ik wilde absoluut niet in tranen uitbarsten met allemaal vreemde om me heen. Van de psycholoog heb ik geleerd dat ademhalingsoefeningen mij kunnen helpen in dit soort situaties. Diep ademhalen, in door je neus en weer uit door je mond. En dan de volgende meditatie mantra’s in mijn hoofd “Adem in, voel de lucht in je longen. Adem uit, luister naar de vogeltjes.” en ga zo maar door. Ik begin bijna om mezelf te lachen, dat ik dit nog eens zou toepassen en ook nog eens met jullie deel. Maar eerlijk is eerlijk, het werkt. Ik voel me snel rustiger worden en begin een beetje weg te doezelen. Een dumping is nou eenmaal uitzitten en na 1.5 uur liggen en slapen kon ik weer verder gaan genieten van deze heerlijke dag.

De volgende keer gaan wij weer braaf terug naar onze favoriet Spa Zuiver in het Amsterdamse Bos waar gezonde voeding en sport worden gecombineerd met een mooi wellnesscentrum.


Ga jij ook wel eens naar de sauna? Hoe pak jij dit aan aangezien je zelf geen eten en drinken mee mag nemen?
Tips zijn welkom via het gastenboek!