Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Zoete aardappelsoep

GBP: 250 ml per persoon

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram geschilde zoete aardappel
  • 2 puntpaprika's
  • 2 paprika's (géén groene)
  • 6 trostomaten
  • 1/2 winterpeen (ongeveer 100 à 120 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 liter water
  • 7 el Griekse yoghurt 0% vet
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1.  Zet een ruime (soep)pan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie.
  2. Schil de ui en snijd in halve ringen. Schil de teentjes knoflook en snijd in stukjes. 
  3. Fruit de knoflook en ui zachtjes aan op laag vuur. Ze mogen niet verkleuren.
  4. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Doe direct in de pan en draai het vuur iets hoger.
  5. Snijd de paprika's, wortel en tomaten in grove stukken en voeg toe aan de pan.
  6. Breng op smaak met peper, zout en het gerookte paprikapoeder. Roer goed door en laat 5 minuten bakken.
  7. Maak 1 liter groentebouillon van 2 bouillonblokjes en giet in de pan. Laat 10 à 15 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Zijn alle groenten gaar? Haal dan de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
  9. Voeg als laatste 7 eetlepels Griekse yoghurt toe en mix nogmaals door tot een gladde soep.


Eet smakelijk!