Zoete aardappelsoep
GBP: 250 ml per persoon
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram geschilde zoete aardappel
- 2 puntpaprika's
- 2 paprika's (géén groene)
- 6 trostomaten
- 1/2 winterpeen (ongeveer 100 à 120 gram)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 liter water
- 7 el Griekse yoghurt 0% vet
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Zet een ruime (soep)pan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie.
- Schil de ui en snijd in halve ringen. Schil de teentjes knoflook en snijd in stukjes.
- Fruit de knoflook en ui zachtjes aan op laag vuur. Ze mogen niet verkleuren.
- Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Doe direct in de pan en draai het vuur iets hoger.
- Snijd de paprika's, wortel en tomaten in grove stukken en voeg toe aan de pan.
- Breng op smaak met peper, zout en het gerookte paprikapoeder. Roer goed door en laat 5 minuten bakken.
- Maak 1 liter groentebouillon van 2 bouillonblokjes en giet in de pan. Laat 10 à 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Zijn alle groenten gaar? Haal dan de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
- Voeg als laatste 7 eetlepels Griekse yoghurt toe en mix nogmaals door tot een gladde soep.
Eet smakelijk!