Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Zoete aardappel spread

Ingrediënten:

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse bladpeterselie
  • 2 limoenen
  • Chilivlokken
  • Peper
  • Grof zeezout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kontjes van de zoete aardappels en halveer de zoete aardappels. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en chilivlokken.
  3. Gebruik de bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Leg vervolgens de zoete aardappels met de platte kant naar beneden en schuif ze in het midden van de oven. Pof ze voor ongeveer 40 minuten.
  4. Haal na 45 minuten de gepofte zoete aardappels uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Als het goed is kun je vervolgens de schilletjes zonder enige moeite er vanaf halen.
  5. Neem een ruime kom en doe hier de zachte zoete aardappels in (nog niet snoepen hoor, hoe verleidelijk ook). Pureer met een staafmixer tot een gladde puree en breng verder op smaak met peper, chilivlokken en wat grof zeezout. Schep de zoete aardappel spread in een mooi kommetje en zet apart.
  6. We gaan nu een frisse, groene topping maken voor over (en door) de spread. Neem een keukenmachine en doe hier de verse basilicum en bladpeterselie in. Mix tot een fijn geheel. Voeg nu de rasp van 2 limoenen, het sap van 2 limoenen en 4 eetlepels olijfolie toe. Mix nogmaals kort door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Dresseer de groene salsa over de zoete aardappel spread. 
  8. Tip! Serveer met vers afgebakken brood naar keuze.

 


Je kunt de zoete aardappel spread tot wel 4 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
Geïnspireerd op een recept uit het kookboek Simpel van Otto Lenghi.


Eet smakelijk!