H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Zoete aardappel rösti met gerookte zalm

GBP: 3/4 tot een hele rösti

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 gram zoete aardappel

  • 50 gram halloumi

  • 45 gram volkoren speltmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 4 à 5 takjes peterselie

  • 1 ei

  • ½ tl knoflook uit een potje (Go Tan)

  • Peper en zout

  • Zonnebloemolie

  • 2 el Hüttenkäse Sweet Chili

  • 100 gram gerookte zalm

  • 4 à 5 takjes bieslook

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappels en rasp deze grof. Doe de zoete aardappel in een ruime kom.

  2. Rasp vervolgens ook de halloumi en voeg deze toe aan de zoete aardappel.

  3. Breng op smaak met peper, zout en de knoflookpuree.

  4. Hak de peterselie fijn (ongeveer 1 eetlepel) en voeg dit toe aan de kom. Roer alles goed door.

  5. Kluts 1 eitje los en voeg toe aan het beslag.

  6. Voeg vervolgens het volkoren speltmeel en bakpoeder toe en roer nog eens alles goed door.

  7. Laat vervolgens het beslag ongeveer 10 minuten rusten, zo kan het ook opstijven.

  8. Draai 3 stevige ballen van het rösti beslag.

  9. Neem een koekenpan en voeg hierin een flinke scheut zonnebloemolie.

  10. Leg vervolgens bal voor bal toe aan de pan en druk ze plat met een spatel tot de gewenste dikte.

  11. Bak de rösti om-en-om goudbruin in ongeveer 5 minuten per rösti.

  12. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.

  13. Serveer 2 rösti’s per persoon (en 1 rösti voor GBP) met 1 eetlepel Hüttenkäse Sweet Chili (uiteraard ook te vervangen voor naturel) met 50 gram gerookte zalm per persoon.

  14. Garneer vervolgens met wat fijngesneden bieslook.


Eet smakelijk!