Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Zalmtartaar met wortel-venkelsalade

GBP: 75 tot 100 gram zalm & 1 el salade per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 275 gram verse zalm zonder huid (géén diepvries)

  • 2 el Yofresh mayonaise

  • 2 tl mierikswortel

  • 1 limoen

  • 2 tl kappertjes

  • 8 gram dille

  • 4 takjes platte peterselie

  • ½ venkel

  • 1 winterpeen

  • 125 gram Griekse yoghurt 0% vet

  • 1 tl mosterd

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Neem een kommetje en meng hierin de Yofresh mayonaise met de mierikswortel, de rasp van een hele limoen en het sap van een ½ limoen. Roer goed door zodat er een gladde dressing ontstaat. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

  2. Neem een schaal voor de zalm. Leg de zalm op een snijplank en snijd in blokjes van ongeveer een ½ centimeter. Doe de zalmblokjes in de schaal.

  3. Knijp vervolgens de andere helft van de limoen uit en voeg het limoensap toe aan de zalmblokjes. Niet schrikken wanneer je zalm gaat verkleuren dit is het garingsproces door middel van zuur. Het blijft echter een rauw product (bijv. voor zwangere gasten)!

  4. Hak de dille en peterselie fijn en voeg vervolgens toe aan de zalm. Voeg ook 2 theelepels kappertjes toe.

  5. Meng nu de mierikswortel dressing met de zalm en roer voorzichtig door. Je zalmtartaar is nu ready to go.

  6. Was en schil de wortel en snijd in dunne sliertjes.

  7. Was de venkel en snijd de boven- en onderkant er vanaf. Snijd de venkel in dunne ringen.

  8. Neem een kommetje en meng hierin de Griekse yoghurt met de mosterd en peper en zout. Roer goed door zodat er een gladde saus ontstaat.

  9. Meng nu de wortel, venkel en mosterd-kwarksaus. Hussel goed door elkaar.

  10. Tijd om de bordjes op te maken. Indien je een steker hebt gebruik deze dan om een mooi rond torentje te maken van de zalmtartaar. Leg bovenop een handje van de wortel-venkelsalade.


Eet smakelijk!