Zalm-spinazie quiche
GBP: 200 gram per persoon
Ingrediënten:
- 275 gram verse zalm zonder huid
- 300 gram babyspinazie
- 1 gele paprika
- 300 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 4 eieren (M)
- 4 à 6 vellen filodeeg (afhankelijk van de quichevorm)
- 1 à 2 el paneermeel
- 1 el pijnboompitjes
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: 100 gram feta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een wokpan, verhit hierin een scheutje olijfolie. Roerbak de spinazie in etapes met peper en zout totdat het volledig is geslonken.
- Laat de spinazie goed uitlekken (15 minuten) in een vergiet en dep vervolgens nog droog met keukenpapier.
- Snijd de verse zalm in blokjes van ongeveer 1 cm grootte.
- Snijd de gele paprika in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.
- Neem een kom en kluts je eieren los met peper en zout. Schep de Griekse yoghurt door de eieren.
- Voeg de zalm- en paprikablokjes toe samen met de spinazie. Spatel goed door.
- Vet de quichevorm in met een klein drupje olijfolie. Leg vervolgens de vellen filodeeg in de quichevorm.
- Bestrooi de bodem met 1 à 2 eetlepels paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de bodem minder nat wordt.
- Giet vervolgens het eier-kwarkmengsel in de vorm. Bestrooi met pijnboompitjes en optioneel met feta kaas.
- Vouw de randjes filodeeg voorzichtig naar binnen.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 45 à 50 minuten.
Eet smakelijk!