Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Zalm-spinazie quiche

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten:

  • 275 gram verse zalm zonder huid
  • 300 gram babyspinazie
  • 1 gele paprika
  • 300 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 4 eieren (M)
  • 4 à 6 vellen filodeeg (afhankelijk van de quichevorm)
  • 1 à 2 el paneermeel
  • 1 el pijnboompitjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: 100 gram feta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een wokpan, verhit hierin een scheutje olijfolie. Roerbak de spinazie in etapes met peper en zout totdat het volledig is geslonken.
  3. Laat de spinazie goed uitlekken (15 minuten) in een vergiet en dep vervolgens nog droog met keukenpapier.
  4. Snijd de verse zalm in blokjes van ongeveer 1 cm grootte. 
  5. Snijd de gele paprika in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.
  6. Neem een kom en kluts je eieren los met peper en zout. Schep de Griekse yoghurt door de eieren.
  7. Voeg de zalm- en paprikablokjes toe samen met de spinazie. Spatel goed door.
  8. Vet de quichevorm in met een klein drupje olijfolie. Leg vervolgens de vellen filodeeg in de quichevorm.
  9. Bestrooi de bodem met 1 à 2 eetlepels paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de bodem minder nat wordt.
  10. Giet vervolgens het eier-kwarkmengsel in de vorm. Bestrooi met pijnboompitjes en optioneel met feta kaas.
  11. Vouw de randjes filodeeg voorzichtig naar binnen.
  12. Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 45 à 50 minuten.

 


Eet smakelijk!