H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Worteltaart

GBP: klein taartpuntje per persoon

Ingrediënten:

  • 200 gram geraspte wortel

  • 3 eieren

  • 1 ½ dl zonnebloemolie

  • 150 gram Steviala Ery Bronze (suikervrije vervanging voor basterdsuiker)

  • 175 gram volkoren speltmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille aroma

  • Rasp van 1 sinaasappel

  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Schil de wortels (afhankelijk van de grootte, ik gebruikte er 3) en rasp deze.

  3. Neem een ruime kom en mix hierin de eieren, Ery Bronze en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.

  4. Voeg het volkoren speltmeel, bakpoeder en een snufje zout toe. Spatel eerst een paar keer goed door zodat je keuken niet onder stuift. Mix het daarna tot een glad beslag.

  5. Rasp de sinaasappelschil in het beslag en roer dit samen met het vanille aroma door het beslag.

  6. Spatel vervolgens de geraspte wortel er doorheen.

  7. Vet je taartvorm (of cakeblik) in met een paar druppels zonnebloemolie en doe het beslag in de vorm.

  8. Bak de taart in 65 tot 75 minuten. Om te kijken of de taart gaar is doe je de prikkertest!


Eet smakelijk!