H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Wortel-venkel soep

GBP: 200 ml per persoon

 Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram wortels
  • 1 venkel
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 bouillonblokjes (kip en groente)
  • 1 liter water
  • Peper
  • Olijfolie

 Bereidingswijze:

  1. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Verwijder de schil van de knoflook en hak grof door.
  2. Zet een grote (soep)pan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
  3. Was de venkel en snijd het kontje en bovenkant er vanaf. Halveer de venkel en snijd vervolgens in ringen. Voeg de venkel toe aan de pan en roer een keer goed door. Draai het vuur iets lager, het mag niet verkleuren maar enkel glazig worden.
  4. Schil de wortels en snijd in grove stukken. Voeg vervolgens toe aan de pan.
  5. Neem 3 stengels bleekselderij en was deze goed. Bleekselderij zit vaak onder het zand en dat wil je natuurlijk niet in de soep hebben. Snijd vervolgens in grove stukken en voeg toe aan de pan.
  6. Breng alles op smaak met een flinke snuf peper en roer nogmaals door.
  7. Maak 1 liter bouillon d.m.v. 2 bouillonblokjes (ik gebruik 1 kip- en 1 groentebouillon). Voeg de bouillon toe aan de pan. Doe de deksel op de pan en laat 25 à 30 minuten zachtjes doorkoken en garen.
  8. Test na 30 minuten of de wortels gaar zijn? Zo ja, haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. 
  9. Proef de soep en breng indien nodig nog verder op smaak met peper (en wellicht zout). Serveer de wortel-venkel soep met een heerlijk stuk naanbrood en een drupje olijfolie.


Eet smakelijk!