Warme appel snack
GBP: 1/2 tot een heel recept
Ingrediënten:
1 appel naar keuze (bij voorkeur een hardere appelsoort)
1 tl honing
Flinke snuf kaneel
25 gram pecannoten
20 gram rozijnen
Bereidingswijze:
Schil de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokkenhuis. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
Neem een (kleine) droge koekenpan en zet op het vuur.
Doe de appelblokjes in de pan en laat eerst een beetje bakken en garen. Dit doe je zonder vetstof. Schud de pan wel regelmatig een keertje om.
Voeg na ongeveer 2 minuten de honing toe en laat op laag vuur karameliseren.
Voeg daarna een flinke snuf kaneel toe en schud de pan goed om zodat alle appelblokjes bedekt zijn.
Neem een klein handje pecannoten (ongeveer 25 gram) en hak deze grof door.
Zodra de appelblokjes mooi goud gekleurd zijn en gaar zijn ze klaar.
Neem een schaaltje en meng als laatste de appelblokjes met de noten en rozijnen.
Eet smakelijk!