H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Warme appel snack 

GBP: 1/2 tot een heel recept

Ingrediënten:

  • 1 appel naar keuze (bij voorkeur een hardere appelsoort)

  • 1 tl honing

  • Flinke snuf kaneel

  • 25 gram pecannoten

  • 20 gram rozijnen

Bereidingswijze:

  1. Schil de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokkenhuis. Snijd vervolgens in kleine blokjes.

  2. Neem een (kleine) droge koekenpan en zet op het vuur.

  3. Doe de appelblokjes in de pan en laat eerst een beetje bakken en garen. Dit doe je zonder vetstof. Schud de pan wel regelmatig een keertje om.

  4. Voeg na ongeveer 2 minuten de honing toe en laat op laag vuur karameliseren.

  5. Voeg daarna een flinke snuf kaneel toe en schud de pan goed om zodat alle appelblokjes bedekt zijn.

  6. Neem een klein handje pecannoten (ongeveer 25 gram) en hak deze grof door.

  7. Zodra de appelblokjes mooi goud gekleurd zijn en gaar zijn ze klaar.

  8. Neem een schaaltje en meng als laatste de appelblokjes met de noten en rozijnen.


Eet smakelijk!