Vitello tonnato
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 200 gram gegaarde, gesneden kalfsmuis (fricandeau)
- 1 blikje tonijn op water (145 gram)
- 4 el Calvé Yofresh
- 1 el citroensap
- Peper en zout
- 1 el kappertjes
- 1 el mini augurkjes
- Rucola
Bereidingswijze:
- Laat de tonijn in een vergiet uitlekken.
- Neem een (hoge) maatbeker en doe hierin de tonijn, Calvé Yofresh, citroensap en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd 1 eetlepel kappertjes en 1 eetlepel mini augurkjes fijn en leg apart.
- Neem een bord naar keuze en leg hierop de plakjes kalfsmuis dakpansgewijs neer (zoals een carpaccio).
- Dresseer de tonijnmayonaise over de kalfsmuis.
- Serveer de vitello tonnato met je mengsel van kappertjes-augurkjes en rucola.
Eet smakelijk!