Vegetarische salade met gegrilde watermeloen
GBP: 200 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 personen:
35 gram veldsla
15 gram rucola
½ kleine watermeloen
7 à 8 cherrytomaatjes
1 witte ui
100 gram feta
1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)
Scheutje olijfolie
Peper en zout
Gedroogde oregano
Chilivlokken
Bereidingswijze:
Halveer een kleine watermeloen en snijd deze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
Zet een droge grillpan op het vuur en laat deze verwarmen.
Vet de watermeloen in met een klein beetje olijfolie en leg ze vervolgens op de grillpan. Grill beide zijden tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Snijd vervolgens de kontjes van de witte ui en halveer de ui. Verwijder de buitenste laag van de ui en snijd vervolgens in dunne uienringen. Grill de uienringen in enkele minuten totdat ze gaar zijn. Laat ze vooral niet verbranden!
Neem een ruime (sla)kom en doe hierin de (gewassen) sla soorten. Maak de sla aan met een klein scheutje olijfolie, gedroogde oregano, chilivlokken en peper en zout. Hussel door elkaar.
Voeg de gegrilde uienringen toe.
Was de cherrytomaatjes en droog ze goed af. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe aan de kom.
Hak een handje walnoten grof door en voeg toe aan de kom.
Neem 100 gram feta en brokkel deze in kleinere stukjes boven de sla in de kom.
Voeg als laatste de watermeloen toe i.v.m. het vocht wat eruit komt. Snijd de gegrilde watermeloen in punten en voeg toe aan de salade.
Eet smakelijk!