Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Vegetarische couscous salade

GBP: 200 gram per persoon (halloumi is machtig)

Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:

  • 70 gram volkoren couscous

  • 120 ml kokend water

  • 100 gram halloumi

  • ¼ puntpaprika

  • ¼ komkommer

  • 1 avocado

  • ½ rode ui

  • 7 cherry tomaatjes

  • 3 takjes platte peterselie

  • 2 tl citroensap

  • Olijfolie

  • Peper, zout en chilivlokken

Bereidingswijze:

  1. Breng 120 ml water aan de kook.  Zodra het water kookt voeg je de couscous toe.

  2. Draai het vuur uit, roer een keer goed door. Laat de couscous vervolgens met een deksel op de pan 5 minuten wellen.

  3. Na 5 minuten zul je zien dat de couscous het water volledig heeft opgenomen, je hoeft couscous dus niet af te gieten! Roer nog een keer goed door en breng op smaak met peper, zout en een klein scheutje olijfolie.

  4. Zet een droge grillpan op het vuur en laat verwarmen.

  5. Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer ½ centimeter en vervolgens ieder plakje in vieren. Doe een scheutje olijfolie over de plakjes halloumi en leg ze vervolgens in de voorverwarmde grillpan.

  6. Zodra er mooie grillstrepen beginnen te ontstaan draai je de halloumi om zodat beide zijden gegrild worden. Het kan zijn dat ze een beetje blijven plakken aan de pan, dit gebeurd bij mij ook.

  7. Snijd de rode ui door de helft, verwijder het velletje en snipper vervolgens fijn. Voeg de gesnipperde ui toe aan de couscous.

  8. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en voeg toe aan de couscous.

  9. Snijd de komkommer door de helft en verwijder met een theelepel het vruchtvlees. Snijd vervolgens in halve ringetjes en voeg toe aan de couscous.

  10. Halveer de cherry tomaatjes en voeg toe aan de couscous.

  11. Halveer de avocado (Laat de pit in de andere helft zitten zodat je deze in de koelkast, in een folietje, kunt bewaren. Zolang de pit erin zit verkleurd de avocado minder snel.) en kerf met je mes blokjes in de avocado. Vervolgens kun je deze er met een eetlepel uitlepelen. Voeg de avocado blokjes toe aan de couscous.

  12. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de couscous.

  13. Hussel nu alle ingrediënten door elkaar en breng de couscous salade op smaak met 2 theelepels citroensap, peper, zout, chilivlokken en nog een scheutje olijfolie.

  14. Meng de salade voor een laatste keer door elkaar en serveren maar.

  15. Optioneel: voeg nog wat noten naar keuze toe voor een crunch en extra eiwitten.


Eet smakelijk!