H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Udon noodles met bavette

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 gram Udon noodles (Saitaku)
  • 250 gram bavette
  • 1 witte ui
  • 1/2 paksoi
  • 4 grote champignons
  • 200 gram taugé
  • 1 handje pinda's (ongebrand en ongezouten)

Ingrediënten marinade:

  • 1/2 rode peper
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el sojasaus (Saitaku)
  • 1 el teriyaki saus (Saitaku)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1.  Neem een ruime kom. Snijd de rode peper en knoflook fijn en doe in de kom.
  2. Maak een marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen in de ruime kom.
  3. Leg vervolgens de bavette in de marinade en laat minimaal 30 minuten (bij voorkeur 60 minuten) marineren.
  4. Neem een grillpan en laat deze verwarmen zonder vetstof. Gril de bavette op hoog vuur (zonder marinade) in ongeveer 3 minuten per zijde tot de gewenste gaarheid. Ik houd van medium rare. Leg de bavette op een bordje en dek af met aluminiumfolie.
  5. Breng een pan met water aan de kook. Kook de Udon noodles volgens omschrijving gaar.
  6. Neem een wokpan en doe hierin 1 à 2 el van de marinade. 
  7. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de wok.
  8. Voeg de Udon noodles toe aan de wok zodra ze gaar zijn. Voeg nu ook de rest van de marinade toe.
  9. Snijd de paksoi in fijne reepjes. Voeg deze als allerlaatste toe en draai het vuur direct uit.
  10. Snijd de bavette in reepjes en serveer met de gewokte Udon noodles en een handje pinda's.


Eet smakelijk!