Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Tomatencouscous met spinazie en kipgehaktballetjes

GBP: 200 tot 250 gram per persoon (let op! vlees max. 100 gram)

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 100 gram volkoren couscous

  • 130 ml water

  • ½ bouillonblokje (groenten)

  • 35 gram tomatenpuree

  • 1 theelepel sriracha saus (Go Tan)

  • ½ rode ui

  • 300 gram kippengehakt

  • ¾e zakje Verstegen Gehaktkruiden Paprika

  • 5 cocktail trostomaten

  • 50 gram babyspinazie

  • 125 gram Feta blokjes

  • 1 tl citroensap

  • Zonnebloemolie

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Pel de rode ui en snijd door de helft. Snipper een helft van de rode ui fijn.

  2. Neem een wokpan en doe hierin een flinke scheut zonnebloemolie.

  3. Voeg de gesnipperde rode ui toe aan de wokpan en fruit deze aan. Let op, de rode ui mag niet verkleuren enkel glazig worden.

  4. Voeg 35 gram tomatenpuree en 1 theelepel sriracha saus toe. Roer dit goed door en laat zachtjes bakken, op deze manier ontzuur je de tomatenpuree.

  5. Voeg vervolgens 130 ml water toe en verbrokkel hierin een half bouillonblokje. Breng al roerende aan de kook, zorg ervoor dat het bouillonblokje helemaal is opgelost.

  6. Zodra het kookt kun je de couscous toevoegen. Roer een keer door en draai vervolgens het vuur uit. Leg een deksel op de pan en laat 5 tot 10 minuten wellen. Je zult zien dat de couscous alle vloeistof opzuigt en je hoeft dus niets af te gieten.

  7. Ondertussen kunnen we de gehaktballetjes draaien. Breng het kippengehakt op smaak met ongeveer 3/4e van het Verstegen kruidenzakje, voor dit gerecht gebruik je de smaak paprika. Kneed het gehakt goed door zodat alle kruiden vermengd zijn. Schrik niet, kippengehakt is erg nat en plakt onwijs!

  8. Zodra het kippengehakt goed gekneed en gekruid is ga je kleine balletjes draaien. Om ruzie aan tafel te voorkomen probeer je deze zo gelijk mogelijk te maken. Ongeveer 14 à 16 balletjes.

  9. Neem een koekenpan en verhit hierin ook een scheutje zonnebloemolie. Bak de kipgehaktballetjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Regelmatig omdraaien.

  10. Ondertussen is je couscous als het goed is gewelt, roer deze los met een vork.

  11. Snijd de kroontjes van de trostomaten en vervolgens in partjes. Voeg de tomaten partjes toe aan de couscous.

  12. Voeg 50 gram (rauwe) babyspinazie toe.

  13. Voeg 125 gram feta blokjes toe. Gebruik je (net zoals ik) feta blokjes op olie, giet ze dan eerst af.

  14. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en breng je couscous verder op smaak met peper, zout en een theelepel citroensap.

  15. Zodra de kipgehaktballetjes gaar zijn kun je gaan opscheppen. De couscous eet je dus lauw/koud met warme kleine kipgehaktballetjes.


Eet smakelijk!