H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Tomaten-pastinaak soep

GBP: 200 ml soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 500 gram tomaten
  • 350 gram pastinaak (geschild)
  • 25 gram zongedroogde tomaten
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • 100 ml Alpro Soya Cuisine
  • 40 gr pijnboompitten
  • 8 plakjes katenspek
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Neem een ruime soeppan en doe hier een flinke scheut olijfolie in.

  2. Voeg hier de specerijen en gedroogde kruiden aan toe. Samen met de tomatenpuree.

  3. Roer door en laat de tomatenpuree op laag vuur ontzuren. Let op dat het niet aanbrand.

  4. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes in de pan.

  5. Snijd de tomaten in partjes en vervolgens in blokjes. Doe de tomaten bij de pastinaak in de pan.

  6. Voeg de zongedroogde tomaten toe.

  7. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Maak 1 liter bouillon van 2 groentebouillon blokjes.

  9. Voeg de bouillon toe aan het tomaten-pastinaak mengsel.

  10. Laat de soep 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken.

  11. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer.

  12. Voeg de Alpro Soya Cuisine toe en pureer de soep nogmaals zodat het goed gemengd is.

  13. Indien nodig breng de soep op smaak met peper en zout.

  14. Haal de soep door een bolzeef. Zo blijft er een prachtige, gladde soep over.

  15. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

  16. Vervolgens gebruiken we de droge koekenpan opnieuw, nu om de katenspek uit te bakken.

  17. Bak de katenspek tot ze krokant gebakken zijn.

  18. Garneer de soep met 2 plakjes katenspek per persoon en wat pijnboompitjes.


Eet smakelijk!