Thaise groene curry
GBP: 200 gram per persoon (inclusief eventuele rijst/noodles)
Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:
2 kipfilets (à 300 gram)
100 gram peultjes
250 gram Oosterse- of Thaise wokgroenten
70 gram Thaise groene curry (FairTrade Original)
1 tl sriracha saus
400 ml kokosmelk light
Peper en zout
Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Neem een wokpan en doe hierin een scheutje zonnebloemolie. Zet de wokpan op het vuur en laat verwarmen.
Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in de wokpan. Breng op smaak met peper en zout en laat ze in ongeveer 10 minuten goudbruin bakken en garen. (De kip hoeft nog niet volledig gaar te zijn want we laten de curry later nog sudderen.)
Maak de peultjes schoon door de topjes samen met de bijbehorende sliertjes te verwijderen. Voeg de peultjes en de wokgroenten toe aan de wokpan en hussel goed onder elkaar.
Voeg de Thaise groene curry samen met de sriracha saus toe en roer goed door.
Doe nu de kokosmelk erbij en roer zachtjes door zodat het een gemengd geheel wordt. Draai het vuur iets lager en doe een deksel op de pan. Laat 5 à 10 minuten sudderen zodat de groenten ook wat garen en de curry iets kan indikken.
Proef de Thaise groene curry en breng indien nodig nog verder op smaak.
Serveer de Thaise groene curry eventueel met rijst of noodles.
Eet smakelijk!