Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Tamara's blog

3 verrassende recepten met Honingtomaten®
1 november 2020 - van Looye Kwekers ontving ik een super leuk productpakket, gevuld met de heerlijke 
Honingtomaten®. Deze tros-cherrytomaten zijn van nature zoet van smaak met een stevige bite. Ik ging aan de slag en maakte 2 verrassende tomatensalades en deed mee aan de Pinterest hype van het moment 'Focaccia Art'. Ben jij benieuwd? Klik dan hier.

7 gezonde recepten voor een heerlijke Paasbrunch
9 april 2020 - Midden in de Corona crisis zijn de Paasdagen dit jaar voor iedereen anders dan we gewend zijn. Het uitnodigingen van familie en/of vrienden of buiten de deur eten zit er helaas niet in. Extra reden, vind ik, om juist thuis uit te pakken met de lekkerste gerechten en te blijven genieten van de kleine dingen in het leven zoals je partner, gezin of zelfs je huisdieren. Wil jij dit nou ook maar weet je niet wat je moet maken? Lees dan snel verder.

3 dingen die ik leerde in 6 maanden post op
27 mei 2019 - Wauw, het is gewoon alweer 6 maanden geleden dat ik voor de eerste keer werd geopereerd en een Gastric Bypass kreeg. Met dubbele gevoelens krijg ik terug naar het afgelopen half jaar. De tijd is voorbij gevlogen maar soms voelt ook alles nog zo ontzettend nieuw. Benieuwd naar mijn 3 leerpunten? Lees meer.

5 dagen Hello Fresh | Is een maaltijdbox geschikt met een maagverkleining?
17 mei 2019 - Voor www.maaltijdbox.org mocht ik 5 dagen lang een Hello Fresh box uitproberen. Ik was erg benieuwd hoe ik dit zou vinden. Zelf niet kunnen beslissen wát je gaat eten maar daarnaast ook natuurlijk het feit kán ik wel alles eten (zonder dumpings o.i.d.). Ben jij ook benieuwd of een maaltijdbox past binnen jouw gezondere lifestyle? Lees meer.

Geen dieet maar een lifestyle
6 mei 2019Een nieuwe maand blog staat online. We gaan alweer richting de 6 maanden post op en het leven met een maagverkleining begint steeds meer te wennen en een levensstijl te vormen. En dat is ook meteen een punt wat ik bespreek, het moet namelijk niet voelen als een dieet maar je zult echt bereid dienen te zijn om je leven om te gooien. Lees meer.

#3 Restaurant review: Low budget ontbijten in Scheveningen
27 april 2019 - Heerlijk uitgebreid ontbijten bij Beachclub El Niño in Scheveningen. Een beter begin van je stranddag kan ik mij niet voorstellen. Middels een Social Deal ook nog eens Low Budget, want eerlijk is eerlijk het leven is al duur genoeg toch? Lees meer.

Anna's weg naar een gezondere lifestyle met PBP
17 april 2019 - Deze keer geen blog van mijzelf maar een gastblog van Anna Binck.  Anna wil graag enkele kilo's afvallen maar vooral een fitter en gezonder leven. Dit doet ze met een eigen coach via Personal Body Plan en ze vertelt er jou meer over. Lees meer.

#2 Restaurant review: 24 uur in Utrecht // Deel 2
12 april 2019 - Het vervolg op Deel 1 van 24 uur eten, drinken en slapen in Utrecht. Lees meer.

#2 Restaurant review: 24 uur in Utrecht // Deel 1
12 april 2019 - Mijn tweede restaurant review zijn er ook meteen meerdere in een. We hebben namelijk 24 uur doorgebracht in de stad Utrecht waardoor het reviews zijn van meerdere restaurants, een hotel én tips voor onderweg. Ben jij nieuwsgierig? Lees meer.

Zonder schaamte in badkleding en mediterend een dumping doorstaan
8 april 2019 - Zo’n 2 à 3 keer per jaar ga ik samen met mijn man naar de wellness. Een traditie die er enkele jaren geleden in is geslopen, zodra we vakantie hebben gaan we ook een dagje naar de spa. Ik kan het iedereen aanraden maar zoals ieder dagje uit sinds de maagverkleining, voelde ook dit uitje voor mij niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Lees meer.

De 2 grootste vooroordelen over een maagverkleining ontkracht
27 maart 2019 - Ik vond het nu eens groot tijd om de vooroordelen rondom een maagverkleining te bespreken en vooral voor eens en altijd te ontkrachten. We zien namelijk nogal wat opmerkingen voorbij komen op social media waar ik mij vaak bij afvraag of mensen weten waar ze het over hebben. Lees meer.

Bye bye maatje 50, hello maatje 40
16 maart 2019 - Afgelopen donderdag was de dag waar ik al weken naar uit keek maar geduldig op heb 'moeten' wachten. Ik ging weer winkelen!! Ik deel graag met jullie hoe het me is vergaan en mijn nieuwe aankopen. Lees meer.

3x Mijn valkuilen in het leven na een maagverkleining
11 maart 2019 - Ik praat je bij hoe het met me gaat en neem je mee in mijn weg naar een gezonder leven. En daar horen valkuilen helaas ook bij, wil je weten wat mijn grootste valkuilen zijn? Lees meer.

#1 Restaurant review: Bagel & Juice, Strijp - S
26 februari 2019
Heb jij ook (net) een maagverkleinende ingreep laten doen en vind je het moeilijk om buiten de deur te gaan eten? Nou, IK OOK! Graag deel ik dan ook met jullie mijn eerste restaurant review. En hebben jullie tips of juist afraders voor me? Laat het gerust weten in het gastenboek. Lees meer over mijn review van Bagel & Juice.

Help, we gaan een dagje uit!
18 februari 2019 - Afgelopen weekend was het zo ver en stond er een dagje uit op de planning. So what, denk je dan misschien?! Maar na alles wat ik afgelopen maanden heb meegemaakt en de spanning die ik toch nog steeds heb rondom eten vond ik dit ontzettend spannend. Lees meer over hoe het is gegaan en hoe ik het heb aangepakt.

Mijn top 10 eiwitrijke tussendoortjes
13 februari 2019 - Zoals je in eerdere blogs hebt kunnen lezen is eten voor mij niet altijd even vanzelfsprekend. Het behalen van mijn eiwitten en eetmomenten is dan ook een echte overwinning. Benieuwd naar mijn top 10 aan eiwitrijke tussendoortjes om het wat gemakkelijker te maken? Lees meer.

Herstellen van 2 operaties in 3 weken tijd
11 februari 2019
Mijn herstel van de GBP én spoed operatie samengevat in 1 blog. Lees meer.

Complicaties
4 februari 2019 
Toen ik Happy Little Stomach begon heb ik mezelf voorgenomen om altijd eerlijk met jullie te zijn. Hier hoort bij niet alleen het delen van de positieve en motiverende momenten maar ook helaas de down side van een GBP. In mijn geval de 3 zware weken na de operatie met een spoed operatie tot gevolg. Lees meer.

De operatie
5 december 2018 - Op 27 november 2018 was het dan eindelijk zo ver, D-DAY. Lees hier hoe ik de dag van de operatie en het verblijf in het ziekenhuis heb ervaren.

Final count down
25 november 2018 - Nog maar 2 dagen tot de operatie. Het "ergste" zit erop en de spanning voor de operatie begint te stijgen. Wil je weten hoe de "shaken weken" mij zijn vergaan en hoe ik mij voorbereid op de ziekenhuisopname? Lees meer.

Afkickverschijnselen suiker
15 november 2018 - Op dag 3 van mijn "shake weken" ontkwam ik toch echt niet aan de afkickverschijnselen van suiker. Dit zorgde voor een ongelofelijk heftig effect op mijn lichaam. 
Wil je weten hoe ik dit heb ervaren? Lees meer.

Goede mindset
14 november 2018 - Op dag 1 van mijn pre-operatieve dieet, de "shake weken" zoals ik ze liefkozend heb genoemd kreeg ik een eureka moment en besefte ik mij HOE ready ik was voor mijn nieuwe leven na de GBP, Tamara 2.0 here I come. Ben jij benieuwd? Lees meer.