Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Sweet & spicy kogelbiefstuk met gekleurde wortels
uit de oven

GBP: 200 gram per persoon (max. 100 gram vlees)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kogelbiefstukken (ongeveer à 150 gram per stuk)

  • 1 el sriracha saus (Go Tan)

  • 3 el Hellmann’s ketchup (sweetened only by honey)

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl worcestersaus

  • 1 tl honing

  • Peper en zout

  • Zonnebloemolie

  • 400 gram gekleurde wortels (ik gebruikte voorgesneden wortels)

  • 3 sjalotten

  • 3 el olijfolie

  • 1 el honing

  • ½ el balsamico azijn

  • Enkele takjes verse rozemarijn

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Neem een afsluitbaar bakje (of zakje) en maak hierin de marinade door de ketchup, honing, sriracha- en worcestersaus te mengen met de kruiden en specerijen.

  2. Leg vervolgens de kogelbiefstukken in de marinade, zorg dat ze lekker bedekt zijn en laat ze minimaal 8 uur marineren.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Gebruik de bakplaat en leg hierop een velletje bakpapier. Leg hierop de (voorgesneden) gekleurde wortels.

  5. Snijd de uiteindes van de sjalotten. Verwijder de buitenste laag en snijd ze vervolgens in partjes. Leg ook de sjalotten partjes op de bakplaat.

  6. Neem een klein kommetje en meng hierin de olijfolie, honing, balsamico azijn en een flinke snuf peper en zout. Roer goed door en giet dit over de wortels en sjalotten. Hussel dit goed onder elkaar.

  7. Leg vervolgens enkele takjes verse rozemarijn op de wortels en sjalotten en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 25 à 30 minuten.

  8. Neem een koekenpan en giet hierin een flinke scheut zonnebloemolie.

  9. Bak vervolgens de kogelbiefstukken inclusief marinade tot de gewenste gaarheid. Ik houd medium rare aan in maximaal 10 minuten, afhankelijk van de dikte van je vlees.


Eet smakelijk!