Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Surf 'n Turf couscous

GBP: 250 gram per persoon

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

  • 175 gram parelcouscous
  • 600 ml water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 150 gram Spaanse chorizo
  • 200 gram diepvries garnalen
  • 3 takjes verse selderij
  • Peper en zout
  • Chilivlokken, gedroogde basilicum, gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • Parmezaanse kaas
  • Optioneel: balsamico crème

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bij gebruik van diepvries garnalen zorg dat de garnalen helemaal zijn ontdooid en dep ze alvast goed droog.
  3. Breng 600 ml water aan de kook en voeg 1 groenten bouillonblokje toe. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet de parelcouscous af en laat afkoelen. Roer regelmatig door zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
  4. Snijd het kontje van de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne ringen.
  5. Snijd de courgette in kleine blokjes, van ongeveer 1/2 cm grootte.
  6. Gebruik de bakplaat uit de oven en leg hierop een velletje bakpapier. Leg hier vervolgens de venkel en courgette op en besprenkel met een drupje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout, chilivlokken, gedroogde basilicum en gedroogde oregano.
    Bak de venkel en courgette voor ongeveer 25 à 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Verwijder het velletje van de chorizo worst en snijd in kleine blokjes. Zet een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de chorizo in 5 tot 10 minuten krokant. 
  8. Gooi de chorizo olie die is ontstaan uit het bakken niet weg maar bak hierin nu de garnalen in max 5 minuten gaar. Breng verder op smaak met peper, zout en chilivlokken.
  9. Meng nu de parelcouscous met alle gebakken ingrediënten en roer voorzichtig door.
  10. Neem een klein kommetje en meng hierin 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels appelazijn en een snufje peper en zout. Breng hiermee de parelcouscous verder op smaak.
  11. Garneer de surf 'n turf parelcouscous vervolgens met wat Parmezaan snippers en fijngesneden verse selderij.
  12. Optioneel: balsamico crème past hier ook erg goed bij!

 


Eet smakelijk!