Suddervlees à la Huub
GBP: 200 à 225 gram per persoon. (Dit is inclusief evt. aardappel en/of extra groente.)
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram runderriblappen
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 tl mosterd
1 tl honing
2 groentebouillonblokjes
1 rode ui
3 bospenen
3 trostomaten
500 ml water
Zout en peper
Croma bakken & braden
Bereidingswijze:
Leg de runderriblappen op een (grote) snijplank. Duw de kruidnagels verspreid in het vlees.
Smeer de runderriblappen vervolgens in met mosterd, honing, peper en zout. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven het vlees en smeer nogmaals goed in.
Doe de runderriblappen in een zakje (liefst eentje die je kunt dicht zippen). Voeg de laurierblaadjes toe en leg het vlees voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Neem een braadpan, zet deze op het vuur en voeg Croma bakken & braden (of een andere vetstof naar keuze) toe.
Braad de runderriblappen eerst aan voor ongeveer 10 minuten.
Schil ondertussen de wortels en snijd deze in grove stukken. Snijd de tomaten in partjes en voeg ze beide toe aan de braadpan.
Na 10 minuten braden voeg je 500 ml water toe.
Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees lekker sudderen voor ongeveer 2 uur.
Haal na 2 uur het vlees uit de pan en leg weer op je snijplank. Snijd het vlees in stukjes. Breng extra op smaak met peper en zout en doe het terug in je saus.
Check uiteraard ook even de garing en of het vet is opgelost. Indien gewenst kun je het vlees nog 30 minuten laten sudderen.
Dit oud hollandse gerecht roept natuurlijk GVA (groente, vlees en aardappelen). Serveer dan ook lekker met een gekookt of gebakken aardappeltje en groente naar keuze. Onze lievelings is rode kool!
Eet smakelijk!