Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Sticky mango garnalen met kokosrijst

GBP: 50 gram rijst met 100/125 gram garnalen en groente

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 400 ml kokosmelk light

  • 400 ml water

  • 1 citroen

  • 100 gram volkoren rijst

  • 300 gram (diepvries) garnalen

  • ½ winterpeen

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl kerrie poeder

  • ½ tl cajun kruiden

  • Peper en zout

  • 1 flinke el Sweet Mango Chutney (van Patak’s)

  • Zonnebloemolie

  • Maanzaad

  • 20 gram pistachenoten (gepeld)

Bereidingswijze:

  1. Bij gebruik van diepvries garnalen, laat deze volledig ontdooien en dep ze goed droog.

  2. Neem een pan en breng hierin de kokosmelk met water aan de kook. Boen de citroen schoon en snijd deze door de helft. Knijp de citroen uit in het kokoswater, vang de pitjes op en gooi deze weg. Voeg vervolgens de uitgeknepen citroen helften toe aan het kokoswater. Breng op smaak met een flinke snuf zout.

  3. Kook de volkoren rijst in ongeveer 10 minuten gaar.

  4. Neem een steelpannetje en breng hierin water aan de kook.

  5. Schil een halve winterpeen en snijd deze vervolgens in blokjes.

  6. Kook de wortel blokjes in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar.

  7. Neem een koekenpan en verhit hierin een scheutje zonnebloemolie. Voeg de specerijen toe en roer goed door.

  8. Doe de (ontdooide) garnalen in de pan en draai het vuur iets lager. Schep de garnalen regelmatig om en bak ze in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar.

  9. Neem 20 gram pistachenoten en hak deze grof door.

  10. Bij gebruik van diepvries garnalen komt er toch nog veel vocht uit de garnalen. Zodra de garnalen gaar zijn giet je dit overtollige vocht af.

  11. Voeg een flinke eetlepel Sweet Mango Chutney toe aan de garnalen samen met de wortel blokjes. Verhit nog 1 minuut.

  12. Giet de kokosrijst af en gooi de citroen helften weg.

  13. Neem een schaaltje of bord naar keuze en serveer de kokosrijst met de sticky mango garnalen. Top af met wat maanzaad en gehakte pistachenoten.


Eet smakelijk!