Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Spelt pasta met zalm

GBP: 225 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:

  • 3 zalmfilets (diepvries)
  • 250 gram Grand'Italia Spelt Spaghetti
  • 350 gram groene asperges
  • 1 bakje (185 gram) Philadelphia Zuivelspread Bieslook
  • Scheutje Alpro Soya Cuisine
  • Gedroogde oregano
  • Gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: Grana Padano

Bereidingswijze:

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Snijd de topjes van de groene asperges (ongeveer 1/3 deel) en blancheer ze voor 3 minuten. Haal ze daarna uit de pan, maar giet niet af, het water kun je hergebruiken voor je pasta later.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie.
  4. Breng je zalmfilets op smaak met de oregano, basilicum, peper en zout.
  5. Leg de zalmfilets in de pan en bak op middelhoog vuur in 5 minuten gaar.
  6. Haal de zalmfilets uit de pan en leg op een snijplank. Snijd de gebakken zalm in flakes en houd apart.
  7. Doe nu de spelt spaghetti in de pan en kook in 8 minuten 'al dente' gaar.
  8. Verwijder de harde kontjes van de groene asperges. Schil vervolgens de rest van de groene asperges en snijd daarna in kleine stukjes.
  9. Hergebruik je koekenpan, indien nodig voeg weer wat olijfolie toe. Bak de aspergestukjes & aspergetips in 3 à 4 minuten gaar.
  10. Voeg het bakje Philadelphia roomkaas toe samen met een flinke scheut Alpro Soya Cuisine (eventueel te vervangen voor kookroom light). Roer goed door totdat het gesmolten is.
  11. Giet je pasta af en roer samen met de gebakken zalm flakes door de roomsaus.
  12. Serveer eventueel met wat geraspte Grana Padano kaas.


Eet smakelijk!