Spelt pasta met zalm
GBP: 225 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
- 3 zalmfilets (diepvries)
- 250 gram Grand'Italia Spelt Spaghetti
- 350 gram groene asperges
- 1 bakje (185 gram) Philadelphia Zuivelspread Bieslook
- Scheutje Alpro Soya Cuisine
- Gedroogde oregano
- Gedroogde basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: Grana Padano
Bereidingswijze:
- Breng een ruime pan met water aan de kook.
- Snijd de topjes van de groene asperges (ongeveer 1/3 deel) en blancheer ze voor 3 minuten. Haal ze daarna uit de pan, maar giet niet af, het water kun je hergebruiken voor je pasta later.
- Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie.
- Breng je zalmfilets op smaak met de oregano, basilicum, peper en zout.
- Leg de zalmfilets in de pan en bak op middelhoog vuur in 5 minuten gaar.
- Haal de zalmfilets uit de pan en leg op een snijplank. Snijd de gebakken zalm in flakes en houd apart.
- Doe nu de spelt spaghetti in de pan en kook in 8 minuten 'al dente' gaar.
- Verwijder de harde kontjes van de groene asperges. Schil vervolgens de rest van de groene asperges en snijd daarna in kleine stukjes.
- Hergebruik je koekenpan, indien nodig voeg weer wat olijfolie toe. Bak de aspergestukjes & aspergetips in 3 à 4 minuten gaar.
- Voeg het bakje Philadelphia roomkaas toe samen met een flinke scheut Alpro Soya Cuisine (eventueel te vervangen voor kookroom light). Roer goed door totdat het gesmolten is.
- Giet je pasta af en roer samen met de gebakken zalm flakes door de roomsaus.
- Serveer eventueel met wat geraspte Grana Padano kaas.
Eet smakelijk!