H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Snicker Muffins, gebaseerd op 'Uit Paulines Keuken'

GBP: 1/2 muffin per persoon

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 1 banaan
  • 2 eieren

  • 1 eetlepel bloemenhoning

  • 1 theelepel Ery Bronze

  • 100 ml amandelmelk

  • 2 eetlepels cacaopoeder

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 120 gram amandelmeel

  • 6 theelepels pindakaas met stukjes

  • Ongeroosterde, ongezouten pinda’s

  • Snufje zout

  • Scheutje zonnebloemolie


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Neem een ruime kom en prak de banaan. (Gebruik een zo rijp mogelijke banaan, hoe bruiner aan de buitenkant hoe zoeter de smaak.)

  3. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout toe en meng met een spatel.

  4. Voeg vervolgens de 2 eieren en de amandelmelk toe. Meng het geheel met een keukenmixer tot een gladde massa.

  5. Voeg het cacaopoeder, de honing en de Ery Bronze toe en mix nog een keer goed door.

  6. Ten slotte een scheutje zonnebloemolie, spatel het beslag een laatste keer door.

  7. Spatel in ieder muffinvormpje (ik gebruik altijd siliconenvormpjes) een flinke lepel van het beslag.

  8. Doe vervolgens in ieder vormpje een theelepel pindakaas (met stukjes) en giet er wederom een lepel beslag overheen.

  9. Garneer de muffins met ongeveer 8 à 10 pinda’s per stuk.

  10. Bak de snicker muffins in ongeveer 30 à 40 minuten gaar.

  11. Doe tussendoor de prikker test!


Eet smakelijk!