H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Sinaasappelcake

Ingrediënten:

  • 3 sinaasappels

  • 250 gram volkoren speltmeel

  • 60 gram amandelmeel

  • 100 gram Steviala Kristal Sweet (vervanging voor suiker)

  • 3 eieren

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

  • 125 ml olijfolie

  • 100 ml (lactosevrije) halfvolle melk

  • 16 pecannoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Neem een kom en meng beide meelsoorten met de Kristal Sweet, bakpoeder en koekkruiden door elkaar.

  3. Neem een 2e kom en klop hierin de eieren met een mixer tot ze beginnen te schuimen.

  4. Voeg de olijfolie en melk toe aan de eieren.

  5. Rasp de 3 sinaasappels en pers er vervolgens slechts 2 uit, voeg dit beide toe aan de eieren en klop opnieuw door.

  6. Giet nu de helft van je vloeibare beslag bij je droge ingrediënten. Roer dit eerst een keer goed door met een spatel.

  7. Voeg vervolgens de rest van je vloeibare beslag toe en gebruik nu wederom de mixer om er een glad beslag van te maken.

  8. Gebruik een cakeblik (of zoals ik een brownie blik) en bedek deze met bakpapier.

  9. Giet het cakebeslag in je bakblik en decoreer met de pecannoten.

  10. Bak de cake in ongeveer 50 à 55 minuten gaar. Doe de prikker test!

  11. Snijd de zijkanten voorzichtig los met een koksmes en til met de randen van het bakpapier heel voorzichtig je cake uit het blik. Laat je sinaasappelcake afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt.


Eet smakelijk!