Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Shakshuka uit de oven

GBP: halve portie per persoon

Ingrediënten voor 3 mini ovenschaaltjes:

  • Fairtrade Original Shakshuka
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 puntpaprika
  • 200 gram (uitlekgewicht 130 gram) kikkererwten
  • 250 gram Grand'Italia Soffritto
  • 100 gram chorizo
  • 3 eieren
  • Peper
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: feta kaas en/of verse bladpeterselie
  • Optioneel: Libanees platbrood
Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, spoel af onder stromend water en laat nogmaals goed uitlekken.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een scheutje zonnebloemolie. Fruit de Shakshuka kruidenpasta zachtjes aan op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes (vergeet het velletje niet te verwijderen). Doe de chorizo blokjes in de pan en bak 2 à 3 minuten mee.
  5. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en de puntpaprika in reepjes. Voeg ze samen met de uitgelekte kikkererwten en de Soffritto toe aan de kruidenpasta en roer goed door.
  6. Haal de pan van het vuur. Neem 3 cocottes (mini ovenschaaltjes) of 1 grote ovenschaal en vul deze met je shakshuka mengsel. Bak 20 minuten in het midden van de oven.
  7. Haal de ovenschaaltjes uit de oven. Maak in een ieder een kuiltje en doe hierin een ei. (Let op dat er geen schaal mee komt) Bestrooi met wat vers gemalen peper (voeg eventueel nog wat feta kaas en verse peterselie toe) en schuif terug de oven in voor de laatste 7 à 8 minuten, totdat het eiwit gestold is. 
  8. Serveer de shakshuka met Libanees platbrood of een ander brood om te dippen naar keuze.

PS. Niet mijn meest fotogenieke gerechtje maar geloof me, de smaak maakt het allemaal goed!


 Eet smakelijk!