H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Salade met gegrilde wilde perziken en geitenkaas

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram veldsla

  • 500 gram wilde perziken

  • 80 gram parmaham

  • 100 gram zachte geitenkaas honing (Président petit chèvres)

  • 1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)

  • Scheutje olijfolie

  • Balsamico stroop

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de perziken in partjes. Let op, perziken bevatten een pit in het midden. Hier dien je omheen te snijden!

  2. Zet een droge grillpan op het vuur en laat deze verwarmen.

  3. Grill de perziken in ongeveer 5 à 10 minuten gaar met mooie grillstrepen en iedere zijden. Draai ze regelmatig om.

  4. Laat vervolgens de gegrilde perziken volledig afkoelen.

  5. Neem een ruime (sla)kom en doe hierin de gewassen veldsla. Maak de sla aan met een klein scheutje olijfolie en wat peper en zout.

  6. Scheur de parmaham in kleinere stukken en voeg toe aan de sla.

  7. Brokkel de zachte geitenkaas met je vingers boven de slakom in kleine stukjes.

  8. Hak een handje walnoten grof door en voeg deze ook toe aan de sla.

  9. Zijn de gegrilde perziken afgekoeld? Voeg dan ook deze toe aan de sla.

  10. Hussel de salade voorzichtig door elkaar. Dresseer als laatste wat balsamico stroop over de salade. Hoeveelheid naar smaak en eigen inzicht.


Eet smakelijk!