Rucola-basilicum pesto
Ingrediënten:
4 flinke handjes rucola (ongeveer 70 gram)
2 flinke handjes verse basilicum
80 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
35 gram pijnboompitten
50 gram Grana Padano
6 el olijfolie
2 flinke snufjes (grof) zeezout
Bereidingswijze:
Neem een keukenmachine en doe hierin de rucola en verse basilicum samen met 2 flinke snufjes zeezout. Mix door tot het geheel fijn gesneden is.
Voeg de eerste 4 eetlepels olijfolie toe samen met de cashewnoten en pijnboompitten. Mix nogmaals door tot vermengd.
Hak 50 gram Grana Padano grof door (hoef je niet te raspen) en voeg toe aan de keukenmachine. Voeg vervolgens de laatste 2 eetlepels olijfolie toe en mix door tot een smeuïge pesto.
Proeven! En breng waar nodig verder op smaak.
Tip! Maak eens deze vegetarische pasta pesto salade.
Eet smakelijk!