H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Romige tomatensoep

GBP: 200 ml soep

Ingrediënten voor 5 tot 6 personen:

  • 1 rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 kg trostomaten

  • 1 rode puntpaprika

  • 70 gram tomatenpuree (blikje)

  • 2 groentebouillonblokjes

  • 1 liter water

  • 125 crème fraîche light

  • 80 gram rode pesto

  • 1 tl sriracha saus (Go Tan)

  • Handje verse basilicum + paar blaadjes ter garnering

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Neem een grote (soep)pan en doe hier een flinke scheut olijfolie in.

  2. Snipper de ui en knoflook en doe deze in de pan. Draai het vuur laag zodat het langzaam kan fruiten. De uien dienen glazig te worden en niet te verkleuren.

  3. Voeg hierna de tomatenpuree toe. Roer een keer door. Tomatenpuree moet je altijd even ontzuren dus niet direct andere ingrediënten toevoegen.

  4. Snijd alle tomaten in kleine partjes (ongeveer 8 partjes per tomaat) en voeg toe in de pan.

  5. Snijd het kopje van de puntpaprika en verwijder de zaadlijst. Snijd de puntpaprika vervolgens in grove stukken en voeg toe in de pan.

  6. Nu mag de sriracha en rode pesto erbij. Roer alles goed door.

  7. Draai het vuur iets hoger en doe 1 liter groentebouillon (van 2 blokjes) in de pan.

  8. Doe hier een handje verse basilicum bij en laat vervolgens ongeveer 15 minuten pruttelen.

  9. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.

  10. Voeg de crème fraîche toe en pureer de soep nogmaals.

  11. Breng de tomatensoep op smaak met een flinke snuf peper en zout. Even goed proeven, indien nodig voeg je nog wat extra peper en/of sriracha toe.

  12. Serveer de tomatensoep met enkele druppels olijfolie en een paar blaadjes verse basilicum.


Variatietip! Geen zin in vegetarisch vanavond? Voeg wat krokant gebakken chorizo toe als garnering. 


Eet smakelijk!