Romige courgettesoep
GBP: 250ml per persoon
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 2 courgettes
- 50 gram rucola
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 liter water
- 50 gram mascarpone
- 2 el Griekse yoghurt 0% vet
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: 4 el amandelschaafsel
Bereidingswijze:
- Zet een ruime (soep)pan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie.
- Schil de ui en snijd in halve ringen. Schil de knoflook en snijd in plakjes.
- Fruit de ui en knoflook zachtjes aan op laag vuur. Laat ze niet verkleuren.
- Verwijder ondertussen het kopje en kontje van de courgettes. Halveer de courgettes en snijd vervolgens in stukken (dit hoeft niet heel fijn aangezien je de soep nog gaat pureren).
- Voeg de courgettes toe aan de pan en draai het vuur iets hoger. Bak ongeveer 5 minuten.
- Voeg nu de rucola toe en roer goed door.
- Maak 1 liter groentebouillon middels de bouillonblokjes en giet in de pan.
- Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Is de courgette helemaal gaar na 10 minuten? Haal dan de pan van het vuur. Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Voeg de mascarpone en Griekse yoghurt toe en mix nogmaals door tot een romige, gladde soep.
- Serveer de soep eventueel met geroosterd amandelschaafsel.
Eet smakelijk!