H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Rode linzensoep

GBP: 200 ml per persoon (+ evt. 2 sneetjes stokbrood)

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 300 gram gedroogde rode linzen

  • 70 gram tomatenpuree

  • 400 gram tomatenblokjes

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 witte ui

  • 3 cm verse gember

  • 1 rode peper

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • ½ tl korianderpoeder

  • 3 groentebouillonblokjes

  • 1.25 liter water

  • 400 ml kokosmelk light

Bereidingswijze:

  1. Maak de ui schoon en snipper deze klein. Hak de 4 knoflookteentjes grof door. Snijd ongeveer 3 cm verse gember af en schil deze, hak ook de gember vervolgens grof door.

  2. Zet een grote (soep)pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Laat verwarmen en voeg de ui, knoflook en gember toe. Roer goed door en zet het vuur iets lager, laat het samen aanfruiten maar niet verkleuren.

  3. Snijd het topje van de rode peper en verwijder alle zaadjes (houd jij juist van pittig eten, laat dan de pitjes er gerust in zitten). Snijd de rode peper in dunne ringetjes en voeg toe aan de pan. Roer nogmaals door.

  4. Voeg nu alle specerijen toe en laat even meebakken. Je zult merken dat je keuken nu al heerlijk gaat ruiken!

  5. De tomatenpuree mag worden toegevoegd aan de pan, roer alle ingrediënten goed door en laat de tomatenpuree even zachtjes pruttelen. We noemen dit ook wel ‘ontzuren’.

  6. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe en roer nogmaals door.

  7. Kook 1.25 liter water (de waterkoker is je beste vriend) en voeg hieraan 3 groentebouillonblokjes toe. Roer even stevig door zodat de bouillonblokjes helemaal oplossen. Doe de groentebouillon in de pan, samen met 200 ml (de helft) van de kokosmelk light.

  8. Voeg nu direct de gedroogde rode linzen toe. Roer goed door en laat op middelhoog-laag vuur 25 minuten pruttelen met een deksel op de pan, zodat de linzen kunnen garen.

  9. Check na 25 minuten even of de linzen ook daadwerkelijk gaar zijn? Zo ja, dan mag het vuur uit en halen we de pan van het vuur. Voeg de overige 200 ml kokosmelk light toe.

  10. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een mooie gebonden soep. (Structuur naar eigen inzicht en smaak.)

Serveertip! Serveer met wat vers afgebakken stokbrood en tzatziki.


Eet smakelijk!