H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Quinoa salade met rode biet

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 3 gekookte rode bieten

  • 75 gram bulgur & quinoa mix

  • 250 ml water

  • 50 gram babyspinazie

  • 150 gram zachte geitenkaas honing (Président petit chèvres)

  • 50 gram rozijnen

  • 75 gram walnoten

  • 1 ½ el olijfolie

  • 2 tl honing

  • 1 tl Franse mosterd

  • ½ el citroensap

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng 250 ml gezouten water aan de kook.

  2. Voeg de bulgur & quinoa mix toe en kook in 10 minuten gaar.

  3. Giet de bulgur & quinoa mix af en laat vervolgens goed uitlekken, droog stomen en afkoelen.

  4. Snijd de gekookte rode bieten in blokjes van ongeveer 1 cm grootte.

  5. Neem een ruime (sla)kom en doe hierin de rode biet blokjes.

  6. Voeg de babyspinazie en rozijnen toe aan de kom.

  7. Neem een droge koekenpan en rooster hierin de walnoten. Regelmatig omschudden zodat ze niet verbranden, let op dit kan ineens heel hard gaan.

  8. Hak de walnoten vervolgens grof door en voeg toe aan de kom.

  9. Maak een dressing van de olijfolie, honing, Franse mosterd en citroensap. Breng op smaak met een snuf peper en zout naar smaak.

  10. Zodra de bulgur & quinoa mix helemaal is afgekoeld roer je het een keer goed door en kun je het vervolgens toevoegen aan de kom.

  11. Hussel alle ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de honing-mosterd dressing toe.

  12. Voeg als laatste de zachte geitenkaas toe, brokkel dit in stukjes over de salade en hussel vervolgens voorzichtig een laatste keer door elkaar.


Eet smakelijk!