Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Quesadilla's met guacamole

GBP: 1/2 quesadilla per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 wraps

  • 3 el zuivelspread light

  • 1 kipfilet

  • 2 el maïs

  • 3 el HAK kidneybonen chili schotel

  • 1 rode paprika

  • 2 handjes babyspinazie

  • Geraspte kaas 30+

  • Paprikapoeder

  • Cajun kruiden

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • Guacamole à la Huub (klik voor het recept)

Bereidingswijze:

  1. Neem een grillpan en verhit deze op het vuur.

  2. Kruid de kipfilet met peper, zout, paprikapoeder en cajun kruiden. Kneed de kruiden zachtjes in de kipfilet.

  3. Vet de kipfilet in met een klein scheutje olijfolie en leg de kipfilet vervolgens in de grillpan.

  4. Wanneer er mooie grillstrepen ontstaan draai je de kipfilet om.

  5. Zodra de kipfilet aan beide kanten gegrild is, draai je het vuur laag en doe je een deksel op de pan zodat de kip ook van binnen goed kan garen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

  6. Leg de gegrilde kip op een snijplank en snijd in dunne plakjes.

  7. Snijd de paprika in dunne reepjes.

  8. Giet de maïs af en laat goed uitlekken.

  9. Nu gaan we de quesadilla’s maken. Besmeer de wrap met een eetlepel zuivelspread light.

  10. Beleg de wrap met een handje babyspinazie, de helft van de paprika reepjes, de helft van de kipfilet plakjes, 1 eetlepel maïs en 1 ½ eetlepel van de kidneybonen chili schotel.

  11. Bestrooi de wrap rijkelijk met de geraspte kaas.

  12. Leg vervolgens de 2e wrap er bovenop en bak de quesadilla in een droge koekenpan.

  13. Let op dat het vuur niet te hoog staat, het kan in een keer heel hard gaan!

  14. Draai de quesadilla om door middel van een platte deksel en laat ook de andere zijde goudbruin en crispy worden.

  15. Serveer de quesadilla met zelfgemaakte guacamole.


Eet smakelijk!