Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Pulled chicken nacho's

Ingrediënten:

  • 125 gram Doritos tortillachips naturel
  • 1 kipfilet
  • 1 liter water
  • 1 kipbouillon blokje
  • 1 el barbecue saus naar keuze
  • 120 gram Cheddar kaas
  • 125 gram zure room
  • 300 gram kidneybonen uit blik
  • 2 stengels lente ui
  • Guacamole à la Huub (klik voor het recept)

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met een liter water aan de kook. Voeg 1 bouillonblokje toe.
  2. Draai het vuur lager, voeg de kipfilet toe aan de bouillon en laat ongeveer 30 minuten koken.

  3. Check of de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en leg op een snijplank.

  4. Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar totdat er ‘pulled chicken’ ontstaat.

  5. Laat de pulled chicken helemaal afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  7. Rasp de cheddar kaas en leg apart.

  8. Giet de kidneybonen in een vergiet en spoel af met koud, stromend water. Laat vervolgens goed uitlekken.

  9. Snijd de stengels lente ui in dunne ringetjes en leg apart.

  10. Neem een ruime ovenschaal en doe hierin de helft van de nacho's.

  11. Verdeel de helft van de geraspte cheddar kaas over de nacho's en gratineer in de oven voor ongeveer 3 à 4 minuten. Houd het goed in de gaten zodat het niet verbrand!

  12. Neem een kommetje en meng hierin de pulled chicken met 1 eetlepel barbecue saus.

  13. Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de pulled chicken over de nacho's samen met de uitgelekte kidneybonen.

  14. Verdeel de helft van de zure room over de nacho's.

  15. Doe vervolgens de andere helft van de geraspte cheddar over de nacho's en zet terug in de oven voor ongeveer 5 à 7 minuten. Let op, houd het wederom goed in de gaten!

  16. Zien de nacho's er goed uit, naar jouw smaak, met een mooie laag gesmolten kaas? Haal de ovenschaal dan uit de oven.

  17. Verdeel nu de andere helft zure room over de nacho's en garneer met de lente ui ringetjes.

  18. Serveer de pulled chicken nacho's met guacamole à la Huub.


Eet smakelijk!