H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Pompoenflappen, gebaseerd op 'Uit Paulines Keuken'

GBP: 1/2 flap per persoon.

Ingrediënten voor 4 stuks:

  • 125 gram flespompoen
  • ½ rode ui

  • 60 gram geitenkaas

  • 4 plakjes bladerdeeg

  • Paar takjes salie

  • Chili vlokken

  • Peper en zout

  • Zonnebloemolie

  • 1 ei

  • Maanzaad


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries zodat het kan ontdooien.

  3. Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes (ongeveer de helft van een flespompoen).

  4. Snijd een halve rode ui in ringen.

  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de pompoenblokjes, uienringen en een paar takjes salie over de bakplaat.

  6. Besprenkel met wat zonnebloemolie, chili vlokken, peper en zout.

  7. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven.

  8. Leg de plakjes bladerdeeg uit, leg de ‘plakkende’ kant naar boven.

  9. Klop het eitje los en bestrijk de randen van het bladerdeeg.

  10. Haal de takjes salie tussen de pompoen uit. (Niet noodzakelijk maar ik vind het persoonlijk niet lekker om dit erin te laten zitten.)

  11. Verdeel het pompoenmengsel aan de onderkant van het bladerdeeg (in een driehoek). Strooi er wat geitenkaas brokjes overheen en plak het bladerdeeg dicht.

  12. Druk de randjes aan met een vork en bestrijk de flappen met het geklutste eitje.

  13. Strooi er wat maanzaad overheen en bak de pompoenflappen in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven op 200 graden.


Eet smakelijk!