Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Pompoen-linzen curry met naanbrood

GBP: 200 gram curry & 1/2 naan

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 1 flespompoen
  • 1 klein blikje linzen (130 gram uitlekgewicht)

  • 1 rode ui (of ½ grote)

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel sriracha saus (Go-Tan)

  • ½ theelepel korianderpoeder

  • ½ theelepel gemalen komijnzaad

  • Snufje kurkuma

  • Peper en zout

  • Patak’s Mild Curry pasta (niet de kant en klare saus)

  • 50 ml Alpro Soya Cuisine (of kookroom)

  • 2 naanbroden garlic koriander

  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn.

  3. Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd vervolgens in blokjes (1 cm grootte).

  4. Giet de linzen in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Laat ze goed uitlekken.

  5. Neem een wokpan en doe hierin een flinke scheut zonnebloemolie.

  6. Voeg de ui en knoflook toe en laat op middelhoog vuur aanfruiten. Het mag niet verkleuren.

  7. Voeg vervolgens de specerijen toe en roer goed door. Je zult merken dat je keuken heerlijk gaat geuren.

  8. De pompoen blokjes mogen in de pan en draai het vuur iets lager. Leg een deksel op de pan zodat de pompoen blokjes in ong. 5 minuten iets zachter kunnen worden.

  9. Haal de deksel van de pan en draai het vuur weer wat hoger.

  10. Voeg de curry pasta toe samen met 1 - 1 ½ keer het potje aan water (dit is ongeveer 160 - 200 ml). Roer goed door en laat op hoog vuur pruttelen.

  11. Voeg de linzen en de Alpro Cuisine toe. Roer wederom goed door.

  12. Nu mag de pan op klein vuur, of eventueel op een kookpitje. Laat de curry rustig door pruttelen en wat indikken.

  13. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

  14. Ondertussen kun je de naanbroden gaan afbakken op 220 graden, 5 minuten in het midden van de oven.


Eet smakelijk!