Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Poké bowl

GBP: 225 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 gram sushi rijst (Saitaku)

  • 250 ml water

  • 4 tl sushiazijn (Saitaku)

  • ½ tl zout

  • 250 gram verse zalm (zonder huid)

  • 1 verse mango

  • 1 avocado

  • ½ komkommer

  • 2 el wakame

  • Saitaku poké sushi & salad sprinkle

Bereidingswijze:

  1. Neem een kookpan en doe hierin 175 gram sushi rijst met 250 ml koud water. Breng met een deksel erop op middelhoog vuur aan de kook. Laat voor 10 minuten koken met de deksel op de pan (let op dat deze niet overkookt!).

  2. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Haal de deksel er niet van af.

  3. Verwarm in een klein pannetje 4 tl sushiazijn met een ½ tl zout en voeg vervolgens toe aan de sushi rijst. Roer voorzichtig door zodat de sushi rijst goed loskomt en het azijn overal evenredig wordt vermengd.

  4. Laat de sushi rijst afkoelen tot lauw of koud, naar keuze.

  5. Snijd de verse zalm in blokjes van ongeveer 1 cm grootte.

  6. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd vervolgens in plakjes.

  7. Snijd rondom de pit van de mango waarna je blokjes kunt snijden van het vruchtvlees, ongeveer 1 cm grootte.

  8. Gebruik een halve komkommer. Snijd eerst in reepjes en vervolgens in blokjes, wederom van ongeveer 1 cm grootte.

  9. Is je sushi rijst ondertussen afgekoeld? Dan gaan we de poké bowl samenstellen. Neem een kom naar keuze en doe hierin een bolletje sushi rijst en verdeel vervolgens de overige verse ingrediënten over iedere bowl. Maak de poké bowl af met nog een eetlepel wakame en de poké sushi & salad sprinkles van Saitaku.


Eet smakelijk!