Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Poké bowl met garnalen

GBP: 225 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram Saitaku sushi rijst

  • 250 ml water

  • 4 tl Saitaku sushiazijn 

  • ½ tl zout

  • 150 gram diepvries garnalen (ontdooid)

  • 125 gram surimi sticks

  • 80 gram (65 gram uitlekgewicht) Bonduelle Edamame bonen 

  • 1 (kleine) avocado

  • 75 gram geraspte wortel

  • Wakamé zeewiersalade

  • Saitaku Soy Topping & Japanese Mayo 

  • Gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  1. Neem een kookpan en doe hierin 150 gram sushi rijst met 250 ml koud water. Breng met een deksel erop op middelhoog vuur aan de kook. Laat voor 10 minuten koken met de deksel op de pan (let op dat deze niet overkookt!).

  2. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Haal de deksel er tussendoor niet van af.

  3. Verwarm in een klein pannetje 4 tl sushiazijn met een ½ tl zout en voeg vervolgens toe aan de sushi rijst. Roer voorzichtig door zodat de sushi rijst goed loskomt en het azijn overal evenredig wordt verdeeld.

  4. Laat de sushi rijst afkoelen tot lauw of koud, naar keuze.

  5. Dep de ontdooie garnalen droog met keukenpapier. Bak ze in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel paprika poeder.

  6. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd vervolgens in plakjes.

  7. Snijd de surimi sticks in plakjes.

  8. Giet de Edamame bonen af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze vervolgens goed uitlekken.

  9. Is je sushi rijst ondertussen afgekoeld? Dan gaan we de poké bowl samenstellen. Neem een kom naar keuze en doe hierin een bolletje sushi rijst en verdeel vervolgens de overige verse ingrediënten (stukjes surimi, gebakken garnalen, avocado blokjes, geraspte wortel, wakamé en Edamame bonen) over iedere bowl. 

  10. Top de poké bowl af met Soy Topping & Japanese Mayo (hoeveelheid naar smaak) en een eetlepel gebakken uitjes.


Eet smakelijk!