H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Pittige groene paprika-courgette soep

GBP: 200 ml soep

Ingrediënten voor 4 à 5 personen:

  • 4 groene paprika’s
  • 1 ½ courgette

  • ½ rode peper

  • 1 rode ui

  • 1 tl fijngesneden knoflook uit een potje (Go-Tan)

  • 2 tl citroensap

  • 50 ml Alpro Soya Cuisine

  • 2 bouillonblokjes (1 kip en 1 groente)

  • 750 ml water

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Schil de ui en snijd in ringen.

  2. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd vervolgens ook in ringen.

  3. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. We gaan de soep later nog pureren dus het hoeft niet heel klein te zijn.

  4. Neem een soeppan en doe hierin een flinke scheut olijfolie.

  5. Voeg 1 tl fijngesneden knoflook, de ui en rode peper toe.

  6. Laat de ui aanfruiten op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat deze glazig wordt en niet gaat verkleuren.

  7. Zodra de ui glazig is voeg je de paprika toe aan de pan.

  8. Pak ondertussen een grillpan en verhit deze goed. Vet de grillpan in met een klein beetje olijfolie.

  9. Leg de courgette plakjes in de grillpan. Draai ze om zodra er een mooi grill streepje begint te ontstaan. Op deze manier geven we een kleine rooster smaak mee aan de soep.

  10. Terwijl de courgette ligt te grillen kan de paprika alvast wat aanbakken en garen.

  11. Doe de courgette bij de paprika in de soeppan.

  12. Maak 750 ml bouillon van de 2 bouillonblokjes en voeg toe aan de groenten.

  13. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

  14. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.

  15. Voeg vervolgens 2 tl citroensap en 50 ml Alpro Cuisine toe en pureer nog een keer door.

  16. Proef de soep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.


Eet smakelijk!