H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Peren-noten muffins

GBP: 3/4 tot een hele muffin per persoon

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 1 banaan

  • 2 eieren

  • 120 gram amandelmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • 1 el agave siroop

  • 100 ml (lactosevrije) halfvolle melk

  • Scheutje zonnebloemolie

  • 1 (rijpe) peer

  • 50 gram pecannoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Neem een ruime kom en prak de banaan fijn. (Gebruik een zo rijp mogelijke banaan, hoe bruiner aan de buitenkant hoe zoeter de smaak.)

  3. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout toe en meng met een spatel.

  4. Voeg vervolgens de eieren, de melk, agave siroop en een klein scheutje zonnebloemolie toe. Meng het geheel met een mixer tot een glad beslag.

  5. Hak 50 gram pecannoten grof door met een koksmes en voeg toe aan het beslag.

  6. Schil de peer, snijd in parten en verwijder het klokkenhuis. Snijd de peer vervolgens in kleine blokjes, ongeveer ½ cm grootte, en voeg toe aan het beslag. Roer het beslag nog eens door met een spatel.

  7. Vul nu ieder muffinvormpje tot net onder de rand (niet té vol dus).

  8. Bak de peren-noten muffins in ongeveer 35 à 45 minuten gaar in het midden van de oven. Doe de prikker test om de gaarheid te controleren, blijft er niets aan je satéprikker plakken dan is de muffin goed!

  9. Laat de peren-noten muffins eerst afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt, anders heb je kans dat ze niet goed uit de vormpjes komen en je ze kapot trekt.


Eet smakelijk!