H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Pastinaaksoep met pesto

GBP: 200 ml per persoon

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

  • 500 gram pastinaak
  • 1 gele biet
  • 1 prei
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 flinke eetlepel Grand'Italia Pesto alla Genovese
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Alpro Soya Cuisine
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 handje cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • Peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1.  Zet een grote (soep)pan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie.
  2. Snipper de ui en tenen knoflook. Schil de gember en hak fijn. Doe de ui, knoflook en gember in de soeppan en fruit zachtjes aan.
  3. Schil de pastinaak, gele biet en appel en hak in grove stukken. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 minuten.
  4. Halveer de prei en was onder stromend water. Laat goed uitlekken en snijd vervolgens in ringen. Doe de prei in de soeppan en bak nog 2 à 3 minuten mee. Breng alle groenten op smaak met peper.
  5. Maak 1 liter groentebouillon en giet de bouillon in de soeppan. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 20 minuten pruttelen met een deksel op de pan.
  6. Hak de takjes verse peterselie en 1 handje cashewnoten zo fijn mogelijk. Leg apart voor de garnering.
  7. Draai na 20 minuten het vuur uit en haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, gebonden soep. 
  8. Voeg nu 1 flinke eetlepel pesto en een scheutje Alpro Soya Cuisine toe en pureer de soep nogmaals kort.
  9. Serveer de soep met verse peterselie en gehakte cashewnoten.

 

Variatietip! Serveer de pastinaaksoep met uitgebakken spekjes.


Eet smakelijk!