H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Pasta salade zalm (to go)

Ingrediënten voor 1 persoon (of 2 personen met GBP):

  • 45 gram pasta naar keuze (90 gram gekookt)

  • 75 gram gerookte zalm

  • ½ el heks’nkaas

  • 6 cherrytomaatjes

  • 1 avocado

  • 15 gram pijnboompitjes

  • 1 handje veldsla

  • Peper en zout

  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.

  2. Kook de pasta volgens beschrijving gaar, veelal in 8 minuten. Giet de pasta af en laat afkoelen. Om er voor te zorgen dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken kun je er het beste een scheutje olijfolie overheen gieten.

  3. Neem een schaaltje (of een bakje om mee te nemen, nog beter zijn de te leuke Boho Tiffin lunch torentjes) en meng hierin de pasta met de heks’nkaas.

  4. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Snijd blokjes in de halve avocado’s en lepel ze vervolgens eruit. Voeg toe aan de pasta.

  5. Was de cherrytomaatjes en snijd ze vervolgens in partjes. Voeg toe aan de pasta.

  6. Breng de pasta salade op smaak met peper en zout.

  7. Snijd of scheur de gerookte zalm in kleinere stukjes/flakes en voeg toe aan de pasta.

  8. Neem een kleine koekenpan en zet deze (droog) op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitjes. Let op, je moet hier even bij blijven en spelen met het vuur. Het kan ineens heel hard gaan en je wil ze niet laten verbranden natuurlijk.

  9. Hussel alle ingrediënten inclusief een handje veldsla onder elkaar. Voeg eventueel nog een klein scheutje olijfolie toe.


Eet smakelijk!