Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Pasta salade kip en bacon (to go)

Ingrediënten voor 1 persoon of 2 personen met GBP:

  • 35 gram pasta naar keuze (70 gram gekookt)

  • 95 gram kipfilet (ong. 2/3e van een kipfilet)

  • 1 tl garam massala

  • 1 tl cajun kruiden

  • Peper en zout

  • 3 plakjes bacon

  • 1 sjalot

  • 7 cherrytomaatjes

  • 1 el heks’nkaas

  • 1 handje veldsla

Bereidingswijze:

 

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.

  2. Kruid ondertussen de kipfilet met de specerijen en peper en zout. Kneed de specerijen goed in zodat de gehele kipfilet is gekruid.

  3. Zet een droge grillpan op het vuur en laat verwarmen. Besprenkel de kipfilet met zonnebloemolie en leg vervolgens de kipfilet in de grillpan.

  4. Grill beide zijden van de kipfilet totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Draai daarna het vuur laag en leg een deksel op de pan zodat de kip ook van binnen kan garen (ongeveer 10 minuten).

  5. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe en kook deze in ongeveer 8 minuten gaar.

  6. Wanneer de kip gaar is haal je deze uit de pan en leg je de kipfilet op een schone snijplank.

  7. Grill nu de plakjes bacon totdat ze krokant zijn. Je moet ze hiervoor regelmatig draaien en eventueel droog deppen wanneer er te veel vet uitloopt.

  8. Neem een kom om hierin de pastasalade nu te gaan maken.

  9. Snijd de kipfilet in plakjes en doe deze in de kom.

  10. Pak een sjalot en snijd deze in halve ringen en voeg toe aan de kom.

  11. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en voeg toe aan de kom.

  12. Zodra de bacon krokant gebakken is leg je ook deze op de snijplank en snijd in reepjes. Voeg vervolgens toe aan de kom.

  13. Giet de pasta af en laat even droogstomen. Zodra de pasta goed is uitgelekt doe je deze terug in je pannetje en voeg je 1 eetlepel heks’nkaas toe. Roer vervolgens goed door zodat alle pasta bedekt is met een dun laagje heks’nkaas dressing.

  14. Voeg nu ook je pasta toe aan je kom en hussel alle ingrediënten door elkaar.

  15. Als laatste gaat er nog een handje veldsla doorheen en de pastasalade is klaar om te serveren.


Tip:
Heb je pasta salade over? Neem het dan de volgende dag mee naar je werk!


Eet smakelijk!