H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Pasta pesto salade

GBP: 175-200 gram per persoon

Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:

  • 45 gram volkoren mini penne (Grand’Italia)

  • 1 trostomaat

  • 60 gram sperziebonen

  • 1 ei

  • 15 gram pijnboompitten

  • 1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)

  • 2 el Alpro Soya Cuisine

  • 1 el zelfgemaakte rucola-basilicum pesto (klik hier voor het recept)

Bereidingswijze:

  1. Maak de rucola-basilicum pesto volgens recept.

  2. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de volkoren mini penne toe en kook in 5 à 7 minuten gaar. Schep met een schuimspaan de gekookte mini penne uit de pan maar giet niet af, zodat je het water kunt hergebruiken.

  3. Snijd de topjes van de sperziebonen en halveer ze. Voeg de schoongemaakte sperziebonen nu toe aan het kokende water en kook ze in ongeveer 3 à 5 minuten beetgaar.

  4. Zet een klein pannetje water op het vuur en breng aan de kook. Leg het ei in de pan en kook voor 8 minuten (hardgekookt).

  5. Laat de mini penne, sperziebonen en het gekookte eitje helemaal afkoelen.

  6. Verwijder het kroontje van de trostomaat en snijd de tomaat in partjes. Snijd het vruchtvlees eruit en gooi dit weg. Snijd vervolgens de tomaat in kleine blokjes.

  7. Neem een handje walnoten en hak deze grof door. Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten en walnoten. Zorg dat je hier wel bij blijft want ze verbranden erg snel!

  8. Neem een schaal of kom naar keuze en doe hierin de volkoren mini penne. Voeg 1 eetlepel rucola-basilicum pesto en 2 eetlepels Alpro Soya Cuisine toe. Roer goed door zodat alle penne bedekt zijn met een laagje romige pesto.

  9. Voeg nu de gekookte sperziebonen, tomatenblokjes en geroosterde noten toe. Hussel alle ingrediënten voorzichtig onder elkaar.

  10. Pel als laatste je gekookt eitje, snijd in partjes en leg ze bovenop je salade.


Eet smakelijk!