Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Parelcouscous met krokante kipstukjes

GBP: 225 gram per persoon

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 150 gram parelcouscous
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 à 3 tl Grand'Italia Pesto alla Genovese
  • 285 gram (150 gram uitlekgewicht) Mozzarella light balletjes
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes (ongeveer 7  à 8 stuks)
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 250 gram kipfilet
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 zakje Santa Maria Crispy Chicken

 Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1 cm grootte.
  3. Neem een ruime kom en meng hierin de kipfilet blokjes met een half zakje Santa Maria Crispy Chicken kruidenmix en een halve eetlepel olijfolie.
  4. Bedek je ovenplaat met bakpapier en bak de kip 15 à 20 minuten in het midden van de oven gaar en krokant. Draai de stukjes halverwege een keer om.
  5. Breng 500 ml water aan de kook. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen. Roer de parelcouscous regelmatig door met een spatel zodat het niet allemaal aan elkaar gaat plakken.
  6. Halveer de mozzarella light balletjes.
  7. Snijd de zongedroogde tomaatjes in grove reepjes.
  8. Leg de blaadjes verse basilicum op elkaar en snijd in dunne reepjes.
  9. Neem een (salade)kom en meng hierin de parelcouscous met 2 à 3 theelepels pesto. Breng indien gewenst nog verder op smaak met versgemalen peper.
  10. Spatel vervolgens de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum reepjes door de couscous.
  11. Serveer de parelcouscous salade met de krokante kipstukjes terwijl ze nog warm zijn.

 

Eet smakelijk!