Omeletwrap
GBP: 1/3 tot 1/2 wrap per persoon
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 4 eieren
- 1/2 bakje zuivelspread light
- 6 à 7 plakjes gerookte kipfilet
- 1 (kleine) avocado
- 4 zongedroogde tomaatjes
- Peper en zout
- Rucola
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een ruime kom en een kleinere kom.
- Splits de eieren, doe het eiwit in de ruime kom en het eigeel in de kleinere kom.
- Klop de eiwitten met een flinke snuf zout tot stijve pieken met een elektrische mixer.
- Kluts het eigeel met een flinke snuf peper los met een spatel.
- Spatel voorzichtig rustig het eigeel door het opgeklopte eiwit. Ga niet te hard roeren, je wilt het "beslag" zo luchtig mogelijk houden.
- Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Smeer het eiermengsel uit met een spatel tot maximaal 1 cm dikte.
- Bak de omelet in 10 minuten in het midden van de oven af, totdat de omelet gaar en goudbruin is.
- Haal na 10 minuten de omelet uit de oven. Dek de bakplaat af met een schone theedoek en laat in ongeveer 5 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in plakjes.
- Haal na ongeveer 5 minuten de theedoek van de omelet af. Draai de omelet met behulp van het bakpapier om en haal voorzichtig het bakpapier er af.
- Besmeer de omelet met zuivelspread light en beleg vervolgens met gerookte kipfilet, avocado, zongedroogde tomaatjes en een handje rucola.
- Rol de omeletwrap voorzichtig maar stevig op. Halveer of snijd in plakken.
Eet smakelijk!