Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Mini kwarktaart

Voor dit recept gebruikte ik een hartvormige springvorm van 11.5 cm bij 12 cm groot.

Ingrediënten voor de bodem:

 • 20 gram dadels (geweld en ontpit)

 • 45 gram amandelmeel

 • 10 gram gesmolten kokosolie

Ingrediënten voor de vulling:

 • 125 gram Lindahls Kvarg Vanille (High Protein)

 • 35 gram verse aardbeien

 • 35 gram verse frambozen

 • 12 losse frambozen extra ter garnering

 • Sap van 1 sinaasappel

 • 1 ½ gelatineblaadjes

Bereidingswijze:

 1. Neem een kommetje en vul deze met lauwwarm water. Week hierin de dadels (ongeveer 3 à 4 stuks) voor minimaal 20 minuten.

 2. Giet de dadels af, halveer ze en verwijder de pit.

 3. Gebruik een keukenmachine en doe hierin de gewelde dadels samen met het amandelmeel. Mix tot een mooi, gemengd geheel.

 4. Neem een steelpannetje en smelt hierin 1 eetlepel kokosolie (10 gram gesmolten). Voeg de gesmolten kokosolie toe in de keukenmachine en mix nogmaals door.

 5. Open de springvorm en bedek de bodem met een bakpapiertje en sluit de springvorm vervolgens weer.

 6. Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk vervolgens goed aan met een lepel. Zorg dat het helemaal glad is. Zet de springvorm alvast in de koelkast.

 7. Hergebruik het kommetje van de dadels en vul deze met koud water. Leg de 1 ½ gelatineblaadjes in het koude water zodat ze weken.

 8. Gebruik een staafmixer en pureer hiermee de verse aardbeien en frambozen fijn.

 9. Neem een ruime kom en meng hierin de kwark met de puree van aardbeien en frambozen. Roer door met een spatel.

 10. Halveer de sinaasappel en pers deze uit. Verhit het sinaasappelsap in een steelpannetje.

 11. Haal de geweekte gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Draai het vuur uit. Laat de gelatineblaadjes oplossen in het sinaasappelsap. Roer goed door met een garde.

 12. Zodra de gelatineblaadjes helemaal zijn opgelost kun je het sinaasappelsap toevoegen aan de kwark. Gebruik je spatel om ervoor te zorgen dat het een gemengd geheel wordt.

 13. Haal de springvorm met bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel op de bodem. (Schrik niet, het is erg vloeibaar nu. Vergelijkbaar met drink yoghurt maar het komt echt goed!) Zet de mini kwarktaart in de koelkast om op te stijven.

 14. Haal na 2 uur de mini kwarktaart uit de koelkast en decoreer de rand met verse frambozen. Zet vervolgens terug in de koelkast om verder op te stijven.

 15. Zodra de mini kwarktaart helemaal is opgesteven kun je deze heel voorzichtig uit de springvorm halen. Het makkelijkste is om de zijkanten met je handen wat op te warmen en vervolgens met een scherp, dun mes los te snijden. Hierna zal die soepeler (en hopelijk zonder scheuren) uit de vorm komen.


Eet smakelijk!