Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Mediterraanse pastasalade

GBP: 200 gram per persoon (als je dit al op krijgt)

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 100 gram Farfalle pasta

  • 160 gram tonijn uit blik (op water)

  • 70 gram sardientjes uit blik (op water)

  • 15 zwarte olijven (zonder pit)

  • 10 cherrytomaatjes

  • ¼ rode ui

  • 15 gram pijnboompitjes

  • 2 el Heks’nkaas Tomaat Basilicum

  • 1 handje rucola

  • Peper en zout

  • Gedroogde basilicum

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta gaar in 13 à 14 minuten.

  2. Giet de pasta af, besprenkel met olijfolie en gedroogde basilicum. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

  3. Neem een ruime (sla)kom en doe hierin de gekookte pasta. Meng met 2 flinke eetlepels Heks’nkaas Tomaat Basilicum en roer goed door.

  4. Giet de tonijn en sardientjes af in een vergiet. Roer met een vork de tonijnmoot en sardientjes los zodat er vlokken ontstaan. Voeg de tonijn en sardientjes toe aan de pasta.

  5. Snijd de zwarte olijven in ringen en de cherrytomaatjes in partjes. Voeg ze toe aan de pasta.

  6. Snijd ¼ van de rode ui in ringen en voeg samen met een handje rucola toe aan de pasta.

  7. Neem een (kleine) droge koekenpan en zet deze op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitjes. Let op, blijf erbij want je wil niet dat ze verbranden en dit kan ineens heel hard gaan!

  8. Voeg de geroosterde pijnboompitjes toe aan de pasta. Breng de gehele salade op smaak met peper en zout. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en het opscheppen kan beginnen.


Eet smakelijk!