Marokkaans broodje kip
GBP: 1/2 tot een heel recept
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 snee (geroosterd) brood of ½ hard broodje
naar keuzeMuhammara
75 gram kipfilet
½ tl garam massala
½ tl paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
Mespuntje korianderpoeder
Peper en zout
25 gram komkommer
Paar blaadjes (veld)sla
Bereidingswijze:
Neem 75 gram kipfilet (ongeveer ⅓ van een kipfilet) en breng deze op smaak met alle specerijen en peper en zout. Kneed de specerijen even goed in zodat je kip overal gekruid en op smaak gebracht is.
Zet een droge grillpan op het vuur en laat deze verwarmen.
Besprenkel je kipfilet met wat zonnebloemolie (nooit olie op je grillpan doen maar altijd op je product!) en leg de kipfilet op de voorverwarmde grillpan.
Laat beide zijden grillen totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Draai daarna het vuur wat lager en leg er een deksel op zodat de kip ook van binnen goed gaar wordt.
Neem ondertussen je snee brood of bak eerst je broodje af volgens beschrijving.
Besmeer het brood rijkelijk met muhammara (ongeveer 1 el).
Snijd 25 gram komkommer (ongeveer ¼ van een komkommer) in zeer dunne plakken of gebruik hiervoor een mandoline.
Leg de plakjes komkommer op de muhammara.
Haal de kipfilet van het vuur. Neem een schone snijplank en snijd hierop de kip in plakjes.
Leg de plakjes kip op het brood en garneer met enkele blaadjes (veld)sla.
Eet smakelijk!