Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Makreelsalade

Ingrediënten:

  • 150 gram gerookte makreelfilet (zonder huid & graadloos)
  • 5 à 6 takjes verse bladpeterselie
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 1 el zure room
  • 1/2 el Calvé Yofresh mayonaise
  • Flinke snuf grof zeezout
  • Flinke snuf peper
  • Rasp van een 1/2 citroen

Bereidingswijze:

  1. Neem een ruime kom. Pluk de gerookte makreelfilet in stukken en doe deze in de kom. Gebruik hiervoor gewoon je handen, zo kun je meteen voelen of er echt geen graadjes meer in zitten.
  2. Meng 1 eetlepel zure room met een 1/2 eetlepel Yofresh mayonaise en spatel dit door de makreel.
  3. Hak 5 à 6 takjes verse bladpeterselie fijn en voeg toe aan de makreel.
  4. Halveer een Granny Smith appel, verwijder het klokhuis maar schil de appel niet!
  5. Snijd de Granny Smith in kleine blokjes, ongeveer 1/2 cm grootte en voeg toe aan de makreel.
  6.  Breng de makreelsalade op smaak met grof zeezout, peper en de rasp van een 1/2 citroen. Spatel alle ingrediënten goed onder elkaar en proef!

 

Eet smakelijk!